skip to Main Content
Næste arrangement: Farum Midtpunkt i 50 år– Nye danskere/Farumborgere. - 02. oktober 2024 kl. 17:00 - 19:30
  • Alle artikler
  • Diverse
  • Foredrag
  • Personer

Mindekoncert for Povl Dissing

Torsdag d.25.januar 2024 optrådte gruppen Dissing og Las på Gedevasevang med en mindekoncert for Povl Dissing. Bag arrangementet stod Farum Lokalhistoriske Forening og Gedevasevang og det blev en flot aften, hvor de 120 deltagere nød at høre mange af Povl Dissings sange, flot udført af sønnerne Rasmus og Jonas samt Las, der alle tre har…

Povl Dissing (1938-2022)

Povl Dissing blev født d.27. januar 1938 i Stavnsholt, hvor hans far, Karl Rasmussen, drev et gartneri, der var overtaget efter hans forældre. Povl Dissing kan føre sin slægt langt tilbage i Stavnsholt, da han var tiptipoldebarn af den kendte sognefoged Lars Nielsen fra Brudegården,Familiens slægtsnavn var Rasmussen, og hans far ønskede, at sønnen skulle…

Farum og Hareskoven.

Farum Lokalhistoriske forening har med støtte fra Kulturstyrelsen lavet et hæfte med vandre- og cykelture. Der er 4 ture med udgangspunkt i Farum, der dels beskriver turene, som de kunne være i 1930 og dels turene , som de kan være i dag. Til hver tur er der et tydeligt kort og beskrivelser og billeder…

Bevaringsværdige bygninger i det åbne land i Farum

Foredrag i Lokalhistorisk Forening den 8. 3. 2018 Bevaringsværdige bygninger i det åbne land i Farum V/Anette Jerking Billede nr.1: Indledning: Jeg vil nu fortælle jer lidt om baggrunden for bevaring af bygninger i det åbne land. For ca. 1 1/2 år siden besluttede Furesø Kommune at bygninger i det åbne land skulle registreres med…

Bygmester Ole Andersen Lundqvist. (1810-1877)

Ole Lundqvist blev født i Virum 12. august 1810. Faderen var murermester med en svend og en lærling og arbejdede bl.a. på de store godser og gårde: Frederiksdal, Dronninggaard, Frederikslund og Sorgenfri Slot. Ole var næstældst af tre drenge, og de havde to ældre søstre. Danmark var i krig, så det var trange tider. Derfor…

Pastor Henrik Kampmann (1750-1828) og pastor Rasmus Aagaard (1777-1857)

To præster, der gjorde Farum præstegård til et kulturelt samlingssted i en periode, hvor oplysningstiden, landboreformerne og det lokale styres indførelse betød meget for udviklingen i Farum. Landsbypræsterne var ikke blot sjælesørgere, men også kongelige embedsmænd, der havde ansvaret for undervisningen og sognebørnenes moralske adfærd. Efter landsbyfællesskabets ophør blev der indført et nyt lokalt selvstyre,…

Bodelstorp

Bothelstorp

Storbonden Karl Larsen 1881-1957

Karl Larsen første bestyrelsespost var i Farum Foredragsforening, hvor han fra 1905 var med til at sætte datidens væsentlige emner til debat. Der blev inviteret forfattere, globetrotter og andre til Farum, der kunne bibringe oplysning om de nye tider til sognet – en oplysning som Karl Larsen selv havde fået som højskoleelev. Siden blev han…

Søstrene Svanenskjold

Om den Svanenskjoldske Stiftelse På Farum Hovedgade, nr. 65 ligger et hus med en særlig historie. Det vides, at der har ligget et hus her i hvert fald siden 1757. Den nuværende bygning er fra 1886, hvor huset blev genopført efter en brand. Anvendelsen af huset blev bestemt i 1865 af de to ugifte søstre:…

Slangerup- og Farumbanen 1906 – 1990

I vinteren 2022/23 har vi tema om Slangerupbanen.

I den forbindelse har vi fået vedlagte skriv af Henning Bro fra 2022

Slangerup- og Farumbanen – en af rammebetingelserne for hovedstadsmetropolens by-regionale funktion, 1906-1990

Back To Top