skip to Main Content
Næste arrangement: Årets St. Bededagsvandring. Farum Midtpunkt – 50 år. - 25. april 2024 kl. 18:00 - 22:00

Maleren og keramikeren Knud Kyhn (1880-1969)

Knud Kyhn er født på Frederiksberg, hvor han under sine besøg i Zoologisk Have tegnede dyrene. Da han i 1918 tilbragte en sommer ved strandengene i Sydvestsjælland, fandt han her de motiver, der resten af livet blev gengivet i hans akvareller og malerier. Den høje himmel med fugleflokkene og de små øer med løsgående heste og kreaturer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Knud Kyhn var ikke blot maler, men havde også fået en keramisk uddannelse.  Hans keramiske værker viser hans glæde ved naturen, da de som oftest er meget livfulde dyreskikkelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

I 1934 flytte Knud Kyhn og hans hustru, keramikeren Julie Bloch Kyhn, til Farum, hvor de indrettede et keramisk værksted i hjemmet, hvor de kunne arbejde sammen med sønnen Kristen Bloch og datteren Bodil Kyhn. Huset byggedes nær ved stationen, da Kyhn gerne ville have nem adgang til København. Han fandt ingen idyl i Farum: ”Hele Nordsjælland er som en Forstad til Storbyen, og jeg hader Byer. Endelig er der ingen Horisont, og disse tamme Søer mellem velfriserede Skove, der er som vekslende blaa og graaa Øjne i et arret Ansigt, bliver jeg aldrig dus med, selvom Fiskeørnen engang imellem er min gæst i Luften”.

 

Udarbejdet på grundlag af Furesøhistorien 2, Værløseegnens Historiske Forening, 2014.

 

Back To Top